• Afin american

Cunoscut sub mai multe denumiri populare ( merișor de munte, pomușoară, afin negru), afinul este un arbust care crește în zonele montane, pe soluri silicoase, în zonele umbroase sau prin păduri de conifere.

Afinul american iubește soarele și semiumbra fiind perfect adaptat în zona temperată. Are productivitate ridicată, fiind rezistent la frig și boli.

Distanțele între plante sunt de 1,5-2 m.

Fructe de culoare albastru-închisă sau albastru-brumărie, de formă rotundă, zemoase, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișorse culeg în lunile iulie-august.

Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriana, modificând favorabil flora patogenă intestinală și antidiareică.

Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde. Frunzele intră în compoziția ceaiului dietetic.

 

Afinele sunt folosite la obținerea afinatei, o băutură alcoolică destul de apreciată, sau la prăjituri și alte dulciuri.

 

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Afin american

  • Cod produs: Afin american
  • Disponibilitate: 1
  • 35,00Ron